• banner1.jpg

Over KNHS Horseball Vereniging Nederland (HVN)

Nieuwe paardensportdiscipline in Nederland

In 2006 werd er in Nederland voorzichtig gestart met horseball. Het Drentse Vries en Brembos Roosendaal waren de eerste teams. Stichting Horseball Promotie Nederland nam in die tijd het initiatief om de activiteiten te structureren en als officiele discipline bij de KNHS erkenning te krijgen. Enkele jaren later werden maneges in de regio Venlo en Delfzijl actief . Langzamerhand ontstonden er in een achttal plaatsen teams en in 2012 werden 4 competitie weekenden georganiseerd.

Om de krachten van deze regionale initiatieven te bundelen heeft de KNHS begin 2013 gevraagd of een vertegenwoordiging van deze Nederlandse horseballteams bereid waren de Horseball Vereniging Nederland op te richten. In maart 2014 heeft de KNHS  bevestigd dat de HVN de officiële vertegenwoordiging voor horseball in Nederland is namens de KNHS. Horseball is nu een officële KNHS-discipline, en daar zijn we uiteraard zeer content mee.De Vereniging werd in 2015 uiteindelijk officieel opgericht bij de notaris

Het bestuur wordt gevormd door Pieter Vrijdag, Kor Datema, en Johan Haringa.

Onze uitdaging is om als jonge vereniging  horseball in Nederland op de kaart te zetten. Als geen andere discipline is horseball een teamsport, die door elke geoefende ruiter, jong of oud, man of vrouw, met pony of paard beoefend kan worden. Laagdrempelig als les op maneges en geoefend in officieel competitieverband.

Speerpunten voor de komende jaren zijn:

·         meerjaren beleidsplan

·         opleiding instructeurs, trainers en scheidsrechters

·         organiseren van wedstrijden en competitie.

·         promotie van horseball in Nederland

 

Op korte termijn zullen wij de Nederlandse vertaling van het Horseball reglement en een wedstrijd reglement voor de competitie op deze website publiceren.

 

Conform de nieuwe organisatie structuur van de KNHS is er een horseball forum geformeerd.

Missie van een forum is:

·         bevorderen dat zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, op een plezierige en verantwoorde wijze de paardensport kunnen beoefenen, passend bij hun ambitie. En dus lid zijn van de KNHS.

·         Het welzijn van het paard en de paardensporter staat centraal.

Doel:

·         Kwaliteit van de sport verder verbeteren

·         Distributie van de sport optimaliseren

·         Efficiency van de sportorganisaties verbeteren

 

Wij willen u via deze website op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Wij staan uiteraard open voor vragen en opmerkingen. Wij vragen u te reageren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.